Benvingut a


O ara, o mai


El bloc d’un altre català i prou.


Tret de sortida a MEPranking.eu

15 de Setembre del 2009 per en miquel

Dia 13 de setembre del 2009.  Una altra bona data per anar d’estrena.

El diumenge passat vaig deixar enllestit el servidor per a oferir www.mepranking.eu.

Just llavors vaig enviar una nota informativa breu a tots els diputats del Parlament Europeu i a diversos mitjans de comunicació.

L’objectiu principal de MEPranking.eu és oferir un seguiment ràpid de visualitzar i senzill de construir de l’evolució de la present legislatura del Parlament Europeu.

El web ha estat dissenyat per ésser totalment gràfic, no obstant cal tenir un mínim de coneixement d’anglès per copsar tota la informació que s’hi dóna. No s’han iniciat traduccions a hores d’ara, però no es descarten en funció de l’acolliment del web.

El segon objectiu de MEPranking.eu és ser un focus d’expansió internacional de la campanya de recollida de signatures que es porta al web www.oficialitat.cat, mostrant a la fitxa de cada membre de la Unió el percentatge de signatures que s’han registrat al formulari que aplega suport en pro de l’oficialitat del català a la UE.
Com a tercer objectiu MEPranking.eu s’ha marcat denunciar la desproporcionada escassa representació catalana al Parlament Europeu. En aquest sentit s’ha disposat un missatge a la pàgina d’entrada (íntegrament en anglès, per ara).
El quart objectiu és ajudar a visualitzar la realitat que ha estat referendada massivament avui mateix a Arenys de Munt, comarca del Maresme. Així és que diferencia els diputats provinents dels Països Catalans, computant-los a tots els efectes a part.

MEPranking.eu parteix de les dades actualitzades de l’activitat de cada eurodiputat, les quals són col·lectades des del seu respectiu espai al web del Parlament Europeu (www.europarl.eu). Aquestes dades públiques de cada diputat són: preguntes, propostes de resolució, informes, opinions, intervencions i les declaracions. Cada una d’aquestes dades té la matexa ponderació que les demés, la suma de totes elles dóna la ponderació per cada diputat i d’aquí la de cada grup polític i membre de la UE.

MEPranking.eu permet dibuixar-les comparativament no sols per cada diputat, sinó també segons l’estat o el grup polític i confeccionar un rànquing.

MEPranking.eu mantindrà actualitzades les dades de forma regular i automàtica setmanalment.

Entrat a Política, mepranking.eu |

Deixa un comentari

Nota: La moderació sobre els comentaris és activa i pot retardar el vostre comentari.
No és necessari reenviar el comentari.Copyleft 2o13 ~ www.akamc2.cat ~ miquelakamc2