Benvingut a


O ara, o mai


El bloc d’un altre català i prou.


Europarl.cat :: Dia de reunió a Barcelona

17 de Abril del 2008 per en miquel

Em desperto després d’un dia dur. Fa poc més de quatre mesos que europarl.cat veia la llum, però no ha estat fins ara que el projecte sembli haver agafat volada.

Ahir vaig tenir la cita a l’Oficina del Parlament Europeu de Barcelona. Això ha desencadenat tot un seguit de trucades i fins i tot una fugaç aparició al Telenotícies.

Ahir em vaig llevar com sempre, primera cagada, hagués hagut de dormir més. Em dirigeixo al treball i amb l’AVUI sota el braç sabedor que ja hi tindria la meva cara publicada. Quedava clar que l’article no passaria desapercebut: la cara d’un malfactor i les lletres majúscules ben pintades que resaben “ultimàtum”.

La notícia era massa dramàtica, potser no calia tant. Les sospites de que això faria moure fitxa a l’amfitriona s’han confirmat ben just arribar al treball, ja m’havia trucat. En tornar-li la trucada em diu que degut a un imprevist cal que ens reunim a migdia. No hi poso cap problema, el primer interessat en enllestir la reunió era jo.

M’ha rebut molt amablement na Maite Calvo i Mayals i m’ha assegut a la taula del seu despatx. M’ha anat explicant tot l’esforç que fan ells des de l’Oficina de Barcelona per poder publicar en català i portar la comunicació amb la ciutadania i les conferències també en la nostra llengua. Un treball molt estricte pel qual els felicito.

Em fa una anàlisi breu de com han anat les votacions al respecte del català a Europa. M’ho ha presentat com uns processos mig improvisats, on a voltes es votava mentre alguns estaven al lavabo i com si calgués colar-li el tema a algú –es veu que el fet que ens n’hagin sabut colar tantes a nosaltres no implica que haguem après a fer-ho–. Un panorama gens esperançador, tot i que afortunadament un intercanvi d’opinions al respecte del gallec i l’èuscar ja m’havia predisposat a escoltar amb cura. Després de qualificar la meva intenció com la d’un idealista ja ha estat, almenys per mi, tot molt més fàcil de manegar.

Suposo que volia convèncer-me de que les coses no estaven aturades, de que seguien el seu curs, però el que ha acabat aconseguint és projectar-me un estira-i-arronsa que m’ha reafermat en que cal l’impuls que col·loqui les coses on es mereixen.

M’ha extès un document en castellà, una impressió de l’avís jurídic de la plana web. L’he rebutjat dient-li tan amablement com he sabut que ja el llegiré en anglès o francès, que són les llengües primàries de treball en el si de la Institució (potser també per por de trobar-hi més faltes d’ortografia).

Després li he entregat la carta –escrita a mà– per al portaveu de la Institució i antic responsable del web, que es diu Jaume Duch i Guillot i és de Barcelona mateix. La deixo aquí per a qui vulgui llegir-la.

Ara sol cal esperar que se la llegeixin ells. A veure com respiren.

Entrat a Llengua, europarl.cat |

7 respostes

 1. Enric digué:

  He llegit la carta entregada al Sr, Jaune Duch, està tot tant ben explicat, que em semble curta.
  Me quedat atrapat com si estés llegin un llibre.M’ha fascinat.Ojala que tot-hom tingues tant clar com ha de funcionar el nostre pais.
  Tal com fas notar jo també espero que aviat arribi l’hora de ser nosaltres, sense dependències.

 2. Tony digué:

  ohhhhhh, Miquel, ets el millor!!
  Amb tu fins el final, ja ho sas.
  Alló de la Comarca i els cartells, pela amb vint comparat amb aixo eh?
  A mi també m´ha fascinat aquesta carta, penso com l´Enric.

 3. Bel·la Txao digué:

  MC2, buscava de feia dies una teua presència web. En nom de tots els meus, gràcies per l’esforç que fas per reflotar aquesta qüestió vergonyant de com d’impunement magregen la llengua que ens va parir. Endavant!

 4. Jordi Vilanova aka YuriBCN digué:

  Fa uns quants dies vaig iniciar una “Causa” a Facebook: Defensem europarl.cat. Espero que pugui acumular un bon gruix d’adherents. Si arribem a un parell de centenars, ho comunicaré a algun MEP català o amb possibles simpaties, a veure si es pot aplicar una miqueta més de pressió al Europarlament.
  Salut.

 5. Cocover digué:

  Endavant, des de Mallorca em sumo a reivindicar-nos a Europa.

  Una abraçada!

 6. *SaRL^ digué:

  Quina vergonya! Escric al parlament europeu en …anglès! reclamant una traducció de la web al català i em responen en castellà(jo no els he dit que visqui a territori espanyol, podria ser de territori francès) i l’única resposta al que jo els he preguntat és el següent paràgraf:
  “En cualquier caso, el PE otorga desde hace años un interés y un trato particulares a la lengua catalana, como atestiguan los numerosos instrumentos de divulgación, tanto impresos como audiovisuales, producidos en catalán, o la existencia de una oficina-antena en Barcelona que utiliza dicha lengua en su trabajo cotidiano y con total normalidad. Asimismo, el uso del catalán está previsto en la futura página web de dicha antena.”

  És a dir, no m’han dit res del web d’octubre en català i m’han respost en una llengua que jo no he utilitzat ni citat.

  Visca europarl.cat!!!
  I visca les terres on al matí s’hi diu “Bon dia”!

 7. *SaRL^ digué:

  PD1: Penso respondre i reclamar que m’escriguin en anglès.
  PD2:Tot va començar quan vaig rebre un correu dient-me que visités europarl.cat: circulen correus defensant el web.

Deixa un comentari

Nota: La moderació sobre els comentaris és activa i pot retardar el vostre comentari.
No és necessari reenviar el comentari.Copyleft 2o13 ~ www.akamc2.cat ~ miquelakamc2