Benvingut a


O ara, o mai


El bloc d’un altre català i prou.


Europarl.cat :: Lletra d’agraïment i de constància

4 de Febrer del 2008 per en miquel

Mercès a tots els que us heu fet ressò d’europarl.cat.

M’agradaria en primer lloc agrair totes les mostres de suport, si bé no seran necessàries per continuar donant forma a les meves conviccions de País i de Poble, seran un plus amb el que em resultarà més confortable comptar.

En aquests temes les opinions van del negre fosc al blanc clar; cal entendre que prengui perspectiva del debat que es genera evitant que puguin interferir en la progressió normal del treball que porto –i portaré– a cap.

En ésser així, he de tenir en compte també a aquells que no volenpoden entendre la intencionalitat del meu esforç, passo a expressar-me tot pregant l’atenció necessària per copsar allò que vulgui dir, disposició que sens dubte ben interpretarà les meves paraules i farà avançar el debat en termes reals, concrets i correctes. Als que us ha plagut la idea, potser ara pugueu entendre millor què mena els meus esforços; feu-los vostres. Així mateix m’agradaria fer-la extensible al Parlament Europeu, en trobar-se en situació de “saber qui sóc i quina intencionalitat porto” trobarà aquí la resposta de la font més fiable i podrà donar descans a aquells que puguin estar immersos en tal tasca.

Qui sóc? Em dic Miquel Català i Coït i busco l’oficialitat de la meva llengua –la llengua catalana– en la màxima institució on, de necessitar-ho, pugui recórrer qualsevol dels ciutadans del Poble Català.

Per què trobo necessària l’oficialitat de la meva llengua? La resposta no pot ser diferent a la que un grec, italià, romanès o francès pugui donar. El fet que qualssevol d’ells pugui parlar en anglès, o en èuscar o en búlgar no canviarà la resposta. Ans la refermarà. La pregunta és senzilla, la resposta és directa: no exagero gens si dic que poden respondre-la tots i cadascun dels milions que ens regim per la Norma Europea.

Essent jo català, cal emmarcar en l’estricta normalitat que pugni per la llengua catalana –i no cap altra–. De fet, podria advocar per l’oficialitat de totes aquelles que es troben englobades en territori europeu i continuar essent un ciutadà escrupulosament normal, i és que en el meu coneixement d’altres llengües europees no cap cap raó per deslegitimar la meva demanda, ultra resultaria agosarat advertir-me que per poder accedir a la informació del Parlament en altres llengües hagi de renunciar a poder-hi accedir en la que m’és pròpia.

I afegeixo, no veig altre impediment que la voluntat política. L’he buscat; no l’hi veig; no hi és.

Al Parlament Europeu: la postura que defenso no sols és la disposició correcta vers la meva cultura, també escurçaria distàncies amb un Parlament que, ben cert és, es troba lluny. Qui podria perdre-hi res?

Al Parlament Europeu: l’anhel del meu Poble romandrà intacte –sinó reforçat– de qualsevol postura adoptada per la Institució. L’anhel català rau en tots i cadascun d’aquells que el fem nostre, de tants i tants països com han vingut i de tant a prop i tant lluny com vindran. Els segles demostren que la causa és justa, no s’entendria que hagués sobreviscut a tant.

Al Parlament Europeu: Has de ser allò que dius ser. Has de saber donar una resposta.

Als aspirants a Catalans i a Catalanes de ple dret, allí on es trobin: demano la força, el coratge–i també la convicció– per endegar l’embranzida final que a la nostra cultura li manca per ser tan rica com té voluntat de ser, per ser tant plena com tenim la voluntat que sigui. La cosa s’ho mereix. Com aquelles que valen la pena, només depèn de nosaltres mateixos.

No hi renunciem: la cultura catalana serà tan longeva com nosaltres vulguem fer-la. A mi em tindreu estirant fort per aquí.

Que cadascú de nosaltres visqui per veure-ho. Fins aviat companys.

Miquel Català i Coït, a 4 de febrer de l’any 2oo8.

Entrat a Llengua, europarl.cat |

6 respostes

 1. ROCIO GÓMEZ digué:

  Hola Miquel,

  Sóc Rocio Gómez productora del programa “Què està passant?” de RNE Ràdio 4.
  Ens agradaria parlar amb tu sobre el teu projecte
  “http://www.europarl.cat/” el proper dimarts 12 de febrer a les 17h.
  Seria una entrevista d’uns 10/15 minuts. Podríem fer-la telefònica si
  no poguessis desplaçar-te als estudis de RNE Ràdio 4 (C/Aragó 390
  Barcelona).

  ¿T’animes a participar al nostre programa?

  Esperem la teva resposta.

  Rocio

  P.D. Si no et sap greu no deixo les meves dades de contacte però si m’envies un mail de seguida et contesto!

 2. Plataforma per la Llengua digué:

  Benvolgut Miquel

  T’escrivim des de la Plataforma per la Llengua. Ens agradaria poder parlar amb tu, per tal de donar-te tot el teu suport, i veure què podem fer per al manteniment de la versió catalana del web.

  Per qualsevol cosa, el nostre correu electrònic és el mgasull@plataforma-llengua.cat, o el 933211803.

  Martí

 3. miquel digué:

  martí

  em busqueu? sóc a les vostres BD, com és que no ho heu mirat?

  fins aviat

 4. Enric digué:

  Ànims, Miquel! I gràcies pel teu exemple

 5. Cristina digué:

  Trenco una llança a favor teu. Gràcies Miquel per tornar-me una mica de fe, quelcom que ja havia perdut en mesura, en veure’ns cada cop més submergits en el desencís per portar a bon port la voluntat de molts catalans de posar la nostra identitat al lloc que li pertoca.
  Som molts catalans, molts que estimem la nostra llengua, la nostra cultura, però desafortunadament són pocs els que creuen que en aquesta lluita, amb esforç es pot aconseguir el que ens pertoca i sembla que en aquesta batalla, l’estupor s’està apoderant de les nostres files.
  Però has aparegut avui a la meva bústia de correu, i per mi ha estat un regal saber que existeixes.

  Ànims i Gràcies

 6. RAMON SERRA digué:

  Benvolgut Miquel,
  Ets collonut!
  Nosaltres a través de XARXA DE CONSUMIDORS AMB LLENGUA,que té més de deu mil adherents, ens oferim a caçar signatures
  Posa’t si us plau en contacte amb nosaltres.
  Cordialment,
  RAMON SERRA

Deixa un comentari

Nota: La moderació sobre els comentaris és activa i pot retardar el vostre comentari.
No és necessari reenviar el comentari.Copyleft 2o13 ~ www.akamc2.cat ~ miquelakamc2